Sunday 16 - 07 - 2017

Diamond Head + supports


We kunnen gerust stellen dat Metallica één van de grootste, zo niet dé grootste metal act ooit is. De invloed van Metallica op anderen is groot. Maar ook Metallica heeft zich laten beïnvloeden en inspireren door andere bands. Eén van die bands is Diamond Head. En zij staan vandaag in Baroeg.
Om het verhaal even compleet te maken; Metallica nam in hun carrière 4 covers op van Diamond Head. “Am I Evil?”, “The Prince”, “Helpless” en “It’s Electric”. Songs die te vinden zijn op het klassieke debuut “Lightning To The Nations” uit 1980. De band zelf bestaat sinds 1976 al zijn er periodes geweest dat de band niet actief was. Sinds 2002 bestaat de band weer en zijn er weer studio albums verschenen. Het zelfgetitelde laatste album stamt uit 2016.
Wij zijn er dan ook trots op dat wij Diamond Head in Baroeg hebben staan. Dit hebben we overigens te danken aan onze legendarische oud-programmeur René Veerkamp die deze legendarische Britse heavy metal band op een presenteerblaadje aan Baroeg aanbood!

Bij een band als Diamond Head horen geweldige support acts. Nou, we hebben er twee van formaat voor je.
Martyr mag geen onbekende zijn voor de heavy metal liefhebber. De band werd opgericht in 1982 en alleen al vanuit dat oogpunt is de Utrechtse band vandaag in Baroeg op zijn plaats.

Uit België hebben we Killer voor je. Zij bestaan sinds 1980 en het trio rond zanger/gitarist Shorty heeft zeven albums op hun naam staan gevuld met authentieke heavy metal.

De band Burning uit Groningen opent vandaag. Zij bestaan sinds 2013 en in 2016 kwam het eerste album uit. Qua muzikale invloeden moet je denken aan Black Sabbath en Iron Maiden.