Monday 05 - 10 - 2020

Fenne Lily


Fenne Lily’s prachtige debuut heet On Hold: een vrij toepasselijke titel gezien de huidige toestand van de wereld. Lily’s muziek berust op eenvoud, intimiteit en reflectie: net als bijvoorbeeld Nick Drake kan ze pure weemoed vertalen naar lichtvoetige en zalvende nummers. Met haar warme stem en kristalheldere melodieën vormt haar muziek een wegwijs om pril hartenleed te ontcijferen en te weerstaan.

Lily schreef het leeuwendeel van On Hold tussen haar vijftiende en twintigste levensjaar. Ze spijbelde in die tijd van de kunstacademie om zich volop te kunnen richten op muziek.  Met behulp van  muzikale bondgenoot Tamu Massif, leden van Champs en de legendarische producer John Parish (bekend van zijn samenwerking met PJ Harvey) kreeg Lily’s visie vorm. De laatstgenoemde hielp met de productie van Brother, een nummer dat is opgedragen aan haar broer.

Ondanks dat de plaat in eigen beheer werd uitgebracht, verzamelde Lily meer dan 100 miljoen streams. Ze heeft het afgelopen jaar meer naamsbekendheid geworven binnen het circuit door te toeren met artiesten als Lucy Dacus, Marlon Williams en Aldous Harding.