Saturday 07 - 10 - 2017

Moonshine Madness

festival

De vorige Moonshine Madness was een gekkenhuis en de vierde editie wordt ook te gek, met wederom bands uit alle hoeken van psycho rock & roll.
Allereerst Batmobile, een van de meest legendarische bands die ons blitskikkerlandje ooit heeft voortgebracht. Een derde Rotterdam, twee derde Breda en 100 procent rock & roll. Het driemanschap heeft voor het eerst in 20 jaar een nieuwe plaat gemaakt, getiteld Brand New Blisters, en die staat vol met eersteklas hits in hun uiterst herkenbare stijl van rocka-psychobilly met een Batmotwist. De vorige Batmobile-show in Baroeg was stijf uitverkocht, dus wie te laat een kaartje haalt, moet op de blaren zitten.

The Diggerz zijn nieuwe roergangers van de Ruhrpott Psycho, met onder anderen voormalig Pitmen-drummer Köppy in de gelederen. De staande slagwerker grijpt met deze band meer terug naar traditionele psychobilly, maar wel met een geluid van deze eeuw en wat Quakes-echo’s erbij om de boel in rep en roer te brengen.

De inner-city hillbillies van Baby Face Nelson laten de trashin’ countryknallers van de Utrechtse heuvelrug rollen. Ze schudden puntgave liedjes uit de mouw die live als een wervelwind aankomen. Dat maakt hun honky-punk zo sterk als een Tonka-truck.

The Phantom Zone was in de jaren 80 de eerste psychobillyband in Birmingham, maar voorman Norm Elliot is vooral bekend van zijn werk voor Mickey & The Mutants. Met zijn huidige band Norm and The Nightmarez bewijst hij nogmaals dat goede old school psycho tijdloos is.

Devil’s Delight: Hoe dichter bij Dordt, hoe rot ‘n’ roller het wordt. Drummer Jeroen Kiel was jarenlang drummer van Cenobites en Disturbance. Vervolgens kwamen die twee bands samen in het geluid van Devil’s Delight, alsof Venom en de Stray Cats op elkaar klappen.