Thursday 10 - 09 - 2020

Roosbeef


Roos Rebergen is sinds 2008 actief als Roosbeef, een wonderbaarlijk afgebakend universum waarin ze het weefsel van de Nederlandse taal en de popmuziek inricht volgens haar eigenzinnige golflengte. Sinds haar doorbraakalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten verrast en verwondert Roosbeef met droogkomische liedjes die niet volgens conservatieve koerslijnen voortbewegen, maar juist die vreemde zijroutes en olifantenpaden bewandelen. Op de twee platen die volgden, Omdat Ik Dat Wil en KALF, handhaaft Rebergen de kunst om nieuw inzicht te blazen in zelfs de meest gangbare levensthema’s.

Roosbeef’s komende album Lucky – geproduceerd door Pascal Deweze (Sukilove) – vormt wederom een aangrijpend kruispunt waarop raadsels en waarheden samenzweren. Het album is voor een groot deel geïnspireerd op haar tweejarig verblijf in het Amerikaanse Kentucky. Op nieuwe single Menselijke Mensen neemt Roosbeef afscheid van de roerige jeugdjaren met zo’n scherpe zinsnede die we van haar gewend zijn: “Toen ik nog jong en ongelukkig was // Oh, wat verlang ik terug naar die tijd //Maar geef de schuld niet aan de kinderen //Want ook de kinderen spelen het kwijt”.

Vanavond speelt Roosbeef in Rotown met een gezelschap van bekende gezichten: Deweze is van de partij, samen met vaste kracht Tom Pintens en drummer Tim van Oosten.