Thursday 03 - 12 - 2020

Salvador Sobral


12 punten! Ook Nederland gaf jazzzanger Salvador Sobral in 2017 de volledige steun. Met de hoogste finalescore ooit greep de uit Lissabon afkomstige Salvador Sobral de spotlight op het Eurovisie Songfestival 2017 met zijn inzending Amar Pelos Dois. Na een lange afwezigheid vanwege hevige gezondheidsproblemen komt hij in maart 2020 voor het eerst naar Nederland met het nieuwe album Paris, Lisboa.

De titel van het langverwachte tweede album van Sobral is gebaseerd op de twee steden die het opnameproces hebben beïnvloed, maar is tegelijkertijd een eerbetoon aan de Wim Wenders klassieker ‘Paris, Texas’ (1984); een film die een diepe indruk maakte op Sobral.

Het album verscheen in maart 2019 op Warner Music en bestaat uit 12 songs. Voornamelijk in het van Sobral bekende Portugees, maar met tevens Spaanse, Engelse en Franse teksten. De tour bracht Sobral, ondersteund door een drietal Portugese topmuzikanten, waaronder de geprezen jazzpianist Júlio Resende, al langs Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Polen, Zwitserland, Oekraïne, Finland, Noorwegen, Zweden, Ijsland, Slowakije, Litouwen, Estland, Letland en China. 2020 wordt ongetwijfeld een jaar van consolidatie en nieuwe hoogtepunten voor Salvador Sobral.