Sunday 16 - 02 - 2020

Sara Correia


Een nieuwe ster aan het fado firmament: Sara Correia! Ze komt naar LantarenVenster om de muziek te presenteren van het in 2018 door Universal uitgebrachte debuutalbum Sara Correia, dat wereldwijd lovende recensies kreeg.

Correia is een jonge, krachtige en zelfbewuste zangeres die haar hele leven omringd is geweest door fado. Op 13-jarige leeftijd won ze de fadocompetitie Grande Noite do Fado, en al snel werd ze uitgenodigd om te zingen in een van de meest bekende fadohuizen in Lissabon, Casa de Linhares. Daar had ze het voorrecht om te zingen en leren van de groten, zoals Celeste Rodrigues, Jorge Fernando en Maria da Nazaré. Ook Fernanda Maria, Beatriz da Conceição en Hermínia Silva zijn invloeden, maar het allerbelangrijkste was de Queen of Fado Amália Rodrigues, door Correia beschouwd als haar allergrootste inspiratiebron.

Op het podium wordt Correia vergezeld door een all-star trio bestaande uit prestigieuze Portugese muzikanten; gitaristen Diogo Clemente en Ângelo Freire, en bassist Marino de Freitas.