Saturday 26 - 05 - 2018

Submit Fest 2018


Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na een eerste succesvolle editie in 2017 keert Submit Fest in 2018 terug met een line-up die zich zal richten op o.a. progressieve metal en metalcore. De eerste namen die zijn aangekondigd zijn The Charm The Fury, Kadinja en Ghost Iris. Later volgden Carcer City en Death Remains. Meer namen volgen snel, so stay tuned!

The Charm The Fury (NL)
2017 is zonder twijfel het jaar geweest van The Charm The Fury. De uit Amsterdam afkomstige band bracht de verwoestende plaat ‘The Sick, Dumb and Happy’ uit. Met een gewelddadige groove, omringd door waanzinnige melodieën en nog donkerder, intenser materiaal, wist de band indruk te maken en zet The Charm The Fury zich neer als één van de meest veelbelovende metalbands in Europa. Live staat de band bekend om hun energieke shows. Na diverse support shows voor o.a. Korn, Papa Roach en Marilyn Manson en festival optredens op o.a. Pinkpop, Graspop Metal Meeting, FortaRock, Jera On Air en Baroeg Open Air, komt The Charm The Fury in 2018 op Submit Fest knallen. Dit wil je niet missen!

Carcer City (UK)
De Britse progressieve metalcore band Carcer City heeft in de jaren dat de band bestaat het nodige meegemaakt. Door keihard te touren en aan nieuwe muziek te werken heeft de band zich door alles heen weten te slaan. In 2016 brachten ze het vette album ‘Infinite/Unknown’ uit, waarop hun meest experimentele materiaal tot nu toe te vinden is, pareltjes als “Sovereign”. Ook live maakt de band indruk en zijn fans positief over de strakke shows. Carcer City heeft de afgelopen jaren het podium gedeeld met bands als Oceans Ate Alaska, Hacktivist en Attila, met wie ze in 2017 als support meekwamen naar Haarlem. In de UK speelt de band inmiddels eigen headline shows en in mei is het aan het publiek in Rotterdam om live de veelbelovende show van Carcer City te ervaren.

Kadinja (FR)
De Franse progressieve metalband Kadinja bracht begin 2017 hun debuutalbum ‘Ascendancy’ uit. De veelzijdigheid en technische kwaliteit die de band op ‘Ascendancy’ liet horen wist te overtuigen en leverde Kadinja optredens op o.a. Complexity Fest en Euroblast, waar ze positief ontvangen werden. De band werkt momenteel aan hun tweede album, waarvan we op Submit Fest 2018 misschien al het één en ander zullen horen.

Ghost Iris (DK)
Ghost Iris is één van de toonaangevende progressieve metalcore bands uit Denemarken. In 2017 bracht de band hun tweede album ‘Blind World’ uit, waarmee ze hun pakkende, technische, progressieve metalcore sound naar een hoger niveau wisten te tillen. Niet gek dus dat de eerste single van ‘Blind World’, “Pinnacle” in de top 100 van de meest gestreamde metal tracks op Spotify te vinden was. Na optredens op o.a. Copenhell, UK Tech-Metal Fest en Euroblast en support shows voor o.a. Devin Townsend Project en The Faceless, zal Ghost Iris in 2018 te zien zijn tijdens Submit Fest in Baroeg.

Death Remains (UK)
Het uit de UK afkomstige Death Remains brengt diepe breakdowns en een keiharde, groovende, eigen metalcore sound naar Submit Fest 2018. De band bracht vorig jaar hun tweede album ‘Destroy/Rebuild’ uit, dat door zowel fans als pers goed ontvangen werd. Live weet de band een energieke performance neer te zetten, wat ze de afgelopen jaren bewezen hebben tijdens tours in Europa en Zuid-Amerika. Na optredens met o.a.The Amity Affliction, Sepultura, Sikth en Tesseract komt Death Remains nu naar Rotterdam om het Submit Fest publiek voor zich te winnen!

Hibakusha (NL)
De moderne progressive/groove metalband Hibakusha verovert in rap tempo de Nederlandse scene. Na het uitbrengen van hun debuut EP “Incarnation” liet de Haarlemse band hun sporen achter op festivals als Euroblast, Complexity, Amsterdam Metalfest en Fortarock en tijdens diverse support shows voor onder andere Twelve Foot Ninja en Norma Jean. In 2018 pakken de mannen door met hun nieuwe single “Prophet of Numbers” als opwarmer voor hun eerste full-length album. Dit jaar wil de band groots uitpakken en in mei komen zij naar Rotterdam voor Submit Fest!

SUBMIT FEST 2018
Zaterdag 26 mei 2018
Waar: Baroeg, Rotterdam
Zaal open: 14:00
Tickets: Vvk € 19,00. Entree € 20,00. 

Submit Fest focust zich op actualiteit en kwaliteit van acts en biedt zo een filter in het grote en diverse muziekaanbod van metal binnen de nieuwe generaties. Hiermee beperkt het festival zich niet tot een specifiek genre, maar verbindt het artiesten op regionaal, nationaal en internationaal niveau met elkaar en het publiek. Immers zijn deze samen dé scene. Submit gelooft in de kracht van de Nederlandse metalscene en het talent van de nieuwe generaties.