Friday 29 - 11 - 2019

Trudy and the Romance + GENTS


Tijdens Motel Mozaïque 2018 werden we op slag verliefd op de losjes ingespeelde liedjes van Trudy and the Romance. Dat frontman Oliver Taylor de uitstraling van een personage uit een Disney-film heeft, helpt natuurlijk ook

De muziek van dit charmante Britse gezelschap dagdroomt weg in de romantiek van de jaren vijftig, struikelend als een verlegen schooljongen tussen de sentimentele orkestrale pracht van The Great American Songbook en de prille geboorte van rock ‘n roll.

Trudy and the Romance lucht het hart en bezingt de grote dromen en kleine kriebels, zich vol overleverend aan de duizelingwekkende draaimolen waar liefde en melancholie aan verstrengeld zitten.

Het Deense GENTS zijn trouwens ook gevoelige zieltjes, al dragen zij dat weer uit met een fijnzinnige eighties-synthpopsound. Het tweede album Human Connection focust zich op – u raadt het – de aardse menselijke connecties, en hoe deze zich aanbieden in een wereld waarin we steeds verder binnen het digitale vacuum worden gezogen. Dit gemoedelijke duo omarmt ongegeneerd de romantiek en gelukzaligheid, met songs die zich achteloos tussen de oren nestelen.