Thursday 05 - 11 - 2020

WINTERDAGEN


Met zijn project Winterdagen zoekt muzikant en componist Mink Steekelenburg de grenzen van neoklassieke pianomuziek en elektronica op. Dat is echter geen doelstelling an sich: de intentie ligt bij elke release weer op een bepaalde emotie, spanningsboog en sfeer. Nieuwe single Clearing, uitgekomen op het Londense label Waterway Recordsbegint als een ongepolijste lo-fi opname. Geleidelijk aan verweeft Steekelenburg het doffe geluid met wat meer uitgesproken producties en warme synths. Een prachtig verbond tussen het verval en de opbloei.

Steekelenburg put inspiratie uit vele samenwerkingen: voor ieder project werkt hij met nieuwe gelijkgestemde geesten om de onderlinge creativiteit naar een hoger plan te tillen. Geen wonder dat zijn werk zich goed ontleent aan film, dans en theater. Naast shows op Motel Mozaique en Grasnapolsky gaf Winterdagen optredens in Amsterdam Fringe, Eye Filmmuseum, Boijmans van Beuningen en Centre Pompidou. Steekelenburg is tevens het brein achter Foarlôn, een audiovisuele voorstelling die  in 2018 tien keer werd uitgevoerd op Oerol.

Deze semi-seated show in Rotown staat in het teken van de EP Phase In, het aankomende werk van Steekelenburg,  geproduceerd door componist Maarten Vos. Met een palet van analoge synths, cello en piano geeft dit werk de illusie dat de aarde stilletjes onder je voeten verschuift. Bij iedere track word je weer wakker op een nieuwe plek. Vanavond stijgt de Nieuwe Binnenweg 19 een klein beetje op.