Friday 25 - 11 - 2022

Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto


Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto brengen hun gave van poëtische verbeelding en muzikale intelligentie om ons een kunstwerk van enorme schoonheid en vrijgevigheid te brengen, gevoelige muziek wat af en toe kabbelt als een waterval, zo harmonieus dat het elegant wordt. Ze nemen ons mee op een spirituele en intieme reis, waar Ablaye Cissoko’s zachte en fluwelen stem een speciaal licht en een luchtige mysterieus gevoel geeft.

Ablaye Cissoko is onderdeel van een nieuwe generatie van artiesten uit Senegal. Griot levend in Siant Louis in Senegal, hij incarneert de ontmoeting tussen Mandinka tradities en het moderne muzikale proces. Hij heeft ervaring met het optreden van wereld muziek, jazz en zelfs klassiek of barok muziek. Ablaye Cissoko is waarschijnlijk een van de meest ‘cross-over’ Afrikaanse muzikanten, en een van de top 3 kora spelers in de wereld.

Creatief en nieuwsgierig, Cyrille Brotto is al twintig jaar op pad, optreden in concerten, balzalen en het geven van master classes in Frankrijk en heel Europa. Poly-instrumentalist, altijd aan het luisteren, hij componeert, creëert en verrijkt zijn muziek talent met de tijd. Zijn vermogen om ons naar een gevoelige, uitbundig en divers universum te brengen maakt hem een unieke en opvallende muzikant; zonder dat hij het simpele en blije idee wat muziek naar het lichaam brengt laat liggen.