Saturday 16 - 04 - 2022

Afterpartees


Afterpartees gaat vanavond weer een reeks verdomd catchy powerpophits aftikken, rechtstreeks geleverd uit geliefde thuisbasis Horst. De nieuwe plaat van het gezelschap heet Family Names, volgens de band een ode aan saamhorigheid, vriendschap, en goed eten… oftewel, de betere dingen in het leven.

Dit keer pakte band het opnameproces geheel DIY aan: instrumenten en apparatuur werden in een blokhut midden in het Limburgse boslandschap gepropt, en de songs werden in drie weken tijd op tape vastgelegd. De droogkomische, licht melancholische single Running Around is Afterpartees in optima forma: een nummer over wegrennen van je problemen, maar altijd uiteindelijk koddig eindigen bij de plek waar het avontuur begon.

Afterpartees hebben gelukkig veel mooie tussenstops gehad in hun 10-jarige bestaan, rondrennend tussen grote festivals als Pinkpop en Lowlands tot aan de kleinste schuurtjes in het midden van nergens. Met die nodige mijluren heb je alles minstens een keer gezien, al Afterpartees speelt iedere show koppig alsof het hun eerste show ooit is. Geestdriftig, energiek en altijd onvergetelijk.