Sunday 20 - 03 - 2022

Alexander


Met de release van zijn debuutalbum Methods To Madness brak eind 2020 een nieuwe fase aan voor de Rotterdamse pianist, componist en producer Alexander van Popta (1987). Hij behaalde eerdere successen als bandleider van Re:Freshed Orchestra en sideman van o.a. Giovanca, Benjamin Herman, Teus Nobel, Gregory Porter en Cory Wong. In maart 2022 komt alweer zijn volgende album uit, getiteld All The Memories That Objects Carry.

Net als dat de pandemie mij niet mocht weerhouden van het uitbrengen van mijn debuutalbum, wilde ik niet gestopt worden in mijn creatieve output,” aldus Van Popta. “Als band – met bassist Thomas Pol, drummer Jamie Peet en gitarist Jelle Roozenburg – zijn we nog niet zo lang bij elkaar en er valt nog zoveel terrein te verkennen. Jelle, Jamie en Thomas waren direct bereid om weer de studio in te duiken en met wat nieuwe composities van mij aan de haal te gaan. Dit nieuwe album begint waar het vorige is geëindigd. Dezelfde musici, dezelfde studio, dezelfde alternatieve eind sixties/begin seventies sound en nog steeds veel ruimte voor improvisatie. Het zal bij optredens interessant zijn om te zien hoe deze twee albums vol muziek één geheel gaan vormen.

Verwacht spontaniteit, avontuur en collectieve improvisatie van dit kwartet. De vier muzikanten begeven zich graag op onbekend terrein, waardoor de composities steeds weer nieuwe vormen aannemen.