Wednesday 05 - 04 - 2023

Amber Arcades & Robin Kester


De dromerige muziek van Amber Arcades is een welbekende sound op (inter)nationale bodem. Terwijl het ondertussen 4 jaar geleden was dat we iets van Annelotte hoorde, resoneerde de warme klanken van haar laatste album European Heartbreak nog lang door. Nu hebben we eindelijk een tipje van de sluier van nieuw werk gekregen met haar laatste single Just Like Me.

Het geluid is iets veranderd maar werd enorm goed ontvangen, zo schreef The Brooklyn Vegan al dat het “Widescreen dreampop with a sharp edge and big hooks” is. Het lijkt erop dat het wat minder gitaar gebaseerd is geworden, en een wat elektronischere en langzamere flow heeft gekregen. Maar met een creatief meesterbrein als dit, weet je nooit wat je kan verwachten. Deze avond ben je in ieder geval in dreampop-wonderland door de waanzinnige double bill.

Aan de andere kant van deze medaille staat Robin Kester op de planken. Waar het NRC over schreef dat het “Wonderschone droompop die alleen maar mooier wordt” is, en waar wij niks tegenin te brengen hebben. Het is heerlijk dromerig, warm, familiair en het geheel wordt op ingenieuze wijze verbonden door de betoverende stem van Robin.

De elektronische beats nemen geen voorgrond positie in maar zijn uiterst belangrijk, de muziek voelt als een warm bad vol melodieën en prachtige klanken. Beide artiesten blijken meesters in vervoering. Ze bieden een rijkelijke fantasiewereld aan om te ontsnappen aan de ijzige realiteit, een momentje om eindelijk te kunnen ademen. Stap je met ons deze andere dimensie in?