Friday 04 - 03 - 2022

Amsterdam Klezmer Band


Neem een dosis klezmer, voeg een scheut balkan en een portie hiphop toe, en maak dit af met een eetlepel jazz en wat klodders oriëntaals. Haal het geheel door de mixer en voilà: de Amsterdam Klezmer Band!

Na negentien albums en 1.500 concerten vieren deze Mokumse magnificent seven hun 25e verjaardag met een concertmarathon langs vijftig podia in binnen- en buitenland. De Amsterdam Klezmer Band treedt op met steeds een andere gastmuzikant. In opmaat naar deze tour verscheen de single AKB JUBILEE als eerste van een reeks releases. En als voorproefje brachten de band hun 19e album Fortuna uit. Producer Stefan Schmid (o.a. New Cool Collective en Zuco 103): “In wezen gaat dit album over broederschap. Bijna een kwart eeuw zijn ze samen. Een goeie dosis gotspe en Amsterdamse smoel, dat is de AKB in een notendop.”

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 op straat en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een gerenommeerde liveband die vandaag tot de wereldtop van de klezmer- en balkanscene behoort. De band heeft een fervente aanhang, zowel in Nederland als buiten de landsgrenzen. Van Paradiso tot North Sea Jazz, van Lowlands tot Sziget, en van het Wiener Konzerthaus tot het Amsterdams Concertgebouw maakte het septet furore. Het bijwonen van een optreden betekent steevast feest: dansen, lachen en louterend uit je dak gaan!