Sunday 21 - 05 - 2023

And So I Watch You From Afar

Support: A Burial At Sea

Er is moeilijk een vinger op te leggen wat And So I Watch You From Afar precies maakt, buiten dat het experimenteel en rauw is. De muziek is moeilijk te definiëren, en de termen vliegen als een wervelwind door onze hoofden als we het proberen te omschrijven. Misschien is dit dan ook wel meteen de beste beschrijving. Het is overweldigend en ongrijpbaar.

Het doet ons denken aan de niet-digitale versie van videogame muziek. Een euforische explosie van energie en virtuositeit. Zo snel mogelijk op de knoppen drukken om de ultieme streak te halen. En ook nadat ze al vele jaren bijna non-stop de wereld rond toeren worden de optredens nog steeds met een ongelofelijk enthousiasme gespeeld. Hun eigen muziek is de favoriete ‘videogame’ van de bandleden en ze gaan elke keer weer voor de perfect score.

Maar ze kunnen het natuurlijk niet alleen, en daarom komt A Burial At Sea mee om de avond te supporten. De muziek ligt op een vage, maar toch perfect geëxecuteerde manier tussen math rock, experimental rock, hardcore en post-rock in. Dit alles is afgetopt met trompetten en heerlijke ambient stukjes tussendoor. De heren laten hokjesdenken duidelijk aan andere over, en dit zal dan ook een perfecte opwarmer voor deze avond zijn.