Saturday 15 - 10 - 2022

Anna Webber Simple Trio


De oorspronkelijk uit British Columbia, Canada afkomstige componist, saxofonist en fluitist Anna Webber werd door de Chicago Reader ‘een van de meest opwindende nieuwkomers in de New Yorkse avant-garde jazzscene’ genoemd. Webbers muziek begeeft zich tussen avant-garde jazz en nieuwe klassieke muziek. Naast haar Simple Trio en een septet leidt ze de Webber/Morris Big Band, samen met saxofonist/componist Angela Morris. Ze heeft opgetreden en opgenomen met Dan Weiss, Jen Shyu, Matt Mitchell, Dave Douglas, John Hollenbeck, Ches Smith en Hank Roberts.

Sinds 2013 werkt Anna met haar Simple Trio, met John Hollenbeck en Matt Mitchell. De muziek wordt door de New York Times beschreven als ‘overdonderend intense collectieve improvisatie in liedjes die aanvoelen als levende wezens en die het publiek bij elke luisterbeurt in verschillende richtingen leiden.

Hun derde album Idiom (Pi Recordings, 2021), ontving lovende recensies. De muziek is het vervolg op Anna’s veelgeprezen septet-release Clockwise (2019), door de Wall Street Journal visionair genoemd, en door NPR beschreven als bedwelmende muziek. Idiom is een serie van zes stukken die elk gebaseerd zijn op een specifieke houtblazerstechniek, een niet-traditionele manier om geluid op een instrument te produceren. Zo ontstaan nieuwe werelden van mysterieuze geluidscombinaties.