Friday 14 - 02 - 2020

Antoine Pierre


Een tribute door jonge sterspelers uit de Benelux jazz scene aan een legendarisch Jazz album “Bitches Brew” (1970) dat in 2020 precies 50 jaar bestaat.

Vijftig jaar na de opname van het legendarische album Bitches Brew blijft de elektrische periode van Miles Davis een bron van inspiratie voor de jongere generatie.

Antoine Pierres gloednieuwe repertoire, Variations on Bitches Brew, zal het derde album zijn van URBEX – Antoines eerste eigen groep. Pierre liet zich inspireren door de tomeloze energie en rockklanken van Bitches Brew. URBEX ELECTRIC “Variations on Bitches Brew”.

Het concert is een moment van spel tussen de muzikanten: Antoine definieerde melodische signalen die fungeren als oproepen om van richting te veranderen, zodat de muzikanten allemaal samen binnenkomen in een ander deel van de samenstelling.

Luister naar Bitches Brew en let op de oproepen die Miles zijn muzikanten doet en de strakke beurten die de nummers achteraf volgen, het is een waar plezier! Dankzij deze “techniek” zal URBEX een tijdloos, hypnotisch moment laten zien waar de instrumentalisten de gelegenheid krijgen om de muziek te brengen waar ze willen en onmiddellijk moeten reageren op de signalen die door de anderen worden gelanceerd… Naast deze sporadische signalen kunnen we een zeer open en opwindende muziek verwachten waar improvisatie de boventoon voert, op voorwaarde dat het maximaal groeit! De zes muzikanten bereiden je voor op een geweldige reis!