Friday 10 - 03 - 2023

Astrid Nijgh


Op jonge leeftijd nam ontmoette in Haarlem Lennaert Nijgh. Bij zijn teksten maakte ze muziek voor o.a. Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Jenny Arean, Conny Vandebos en Rob de Nijs. In 1974 had ze een top 10 hit met het nummer ‘Ik doe wat ik doe’. Ze werd er meteen een boegbeeld mee voor de vrije vrouwen en de homowereld.

In de jaren ’90 bracht ze haar eerste theatersolo ‘Nijgh zingt Nigh’ op de planken en sindsdien verlegde ze haar blik steeds meer richting het theater. Ze stond in de theaterprogramma’s ‘De Krasse Knarren Revue’, ‘Door de overlevenden’ en ‘Nachtlied’ van en met Jan Rot. Komend theaterseizoen 2022-2023 gaat ze weer langs de theaters met de ‘Nijghse vrouwen’.

Bovendien was Astrid in juni 2022 trending topic met haar ‘Ik doe wat ik deed’ bij ‘Even tot hier’ van Jeroen Woe en Niels van der Laan. Ze trad samen met Stephanie Louwrier op tijdens de Avond van de Kleinkunst en ze sluit op 30 en 31 juli aan bij de Pride Chantant in Amsterdam. Zingen en muziek componeren is gewoon haar lust en haar leven.