Thursday 19 - 03 - 2020

Bad//Dreems


Oogjes dicht en snaveltjes toe, lieve kinders, want het Australische Bad//Dreems schrijft zo’n verbluffend rake mengelmoes van powerpop en post-punk, dat moet haast wel een droom zijn. Maar nee hoor, het is écht waar. Het album Doomsday Ballet, uit op label Farmer & The Owl, telt louter gouden liedjes. Op zijn melancholische dag rammelt Bad//Dreems als The Feelies, The Chills of R.E.M., op volle toeren ergens binnen de golflengte van Oblivians, Wire en The Wipers.

Punkrock met een klein hartje, of gitaarpop met een ongepolijste, hart-op-de-tong mentaliteit. Op Doomsday Ballet beschouwt Bad//Dreems verdwaasd een wereld waarin de waarheid het aflegt tegen fabeltjes, waarin de democratie balanceert op de afgrond en waarin de natuur in een vlammenzee verdrinkt. Met zoveel malaise voor de kiezen wordt de drang het op zeker te spelen alsmaar groter. Al is het maar om de goede vibes weer rijkelijk voort te laten vloeien. Bezoek je favoriete kroeg, zoek heil bij vrienden en geliefden en blaas je favoriete Triffids-nummer op standje elf.

Stiekem is Bad//Dreems precies zo’n bandje waarover ze zelf graag zingen: een warm muzikaal bad waarin het éventjes allemaal helemaal goed komt. Met andere woorden: met Bad//Dreems over de vloer gaan we zéker niet vroeg naar bed!