Tuesday 27 - 02 - 2024

bdrmm


De nummers van het uit Hull afkomstige bdrmm voelen als een donkere wolk die openbarst en een straal zonlicht doorlaat. Hun hypnotiserende shoegaze lijkt op een constante strijd tussen donker en licht, een clash van twee uitersten die beide terrein proberen te winnen. De twee gitaren spelen de hoofdrol met catchy en slimme hooks, ondersteunend voor de zang die heerlijk mee galmt in de rest van het overweldigende geluid. Het enorm rijke geluid van het vijftal is sterk beïnvloed door 90s bands als My Bloody Valentine, Mogwai en Slowdive.

Afgelopen zomer kwam de tweede langspeler I Don’t Know uit, een verrassende plaat dat naast de gebruikelijke shoegaze knallers ook veel rustigere nummers huisvest met stijlen als ambient, triphop en slowcore als grote inspiratiebron. bdrmm is hiermee met succes een nieuwe zijweg ingeslagen, terwijl ze trouw aan hun overweldigende geluid blijven. Deze afscheiding wordt nog duidelijker op hun laatste triphop-single Mud, dat begin oktober uitkwam. Terwijl ze vasthouden aan hun oorspronkelijke stijl, verkennen ze nieuwe werelden en domeinen, wat enorm interessante en indrukwekkende nummers oplevert.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, Rotown & Motel Mozaique Concerts en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.