Wednesday 10 - 11 - 2021

Benedict Cork


Singer-songwriter Benedict Cork is nu al een graag geziene gast. Elton John is fan, en ook Duncan Laurence – voor wie Cork in het voorprogramma speelde – is te spreken over deze jonge talentvolle Brit.

Cork  bracht in de zomer van 2018 zijn eerste EP Piano Tapes uit, een volledig live optreden van 5 nummers opgenomen in de Red Gate Recorders studio in LA. Zijn eerste release van 2019 betrof Therapy, een meeslepende pianoballad dat thema’s als geestelijke gezondheid en eigenliefde onderzoekt.

Dit nummer werd gevolgd door de single Fear Of Lonely, geschreven toen Cork in Stockholm, Zweden woonde, over de eenzaamheid van verhuizen naar een nieuw land na een breuk, en Funny How Things Change, waarin het verstrijken van de tijd na een relatie eindigt en de afstand die dit tussen twee mensen kan creëren.

Cork heeft al wat meters gemaakt, door o.a. het voorprogramma te verzorgen van Brit Award-winnaar Tom Walker en Grammy-genomineerde Emily King.  Ook achter de schermen is Cork bedrijvig: hij schreef mee aan de hitsingle Feel Something van Adam Lambert, dat door tijdschrift Rolling Stone omschreven werd als “een pijnlijke, hunkerende ballad”.

Met de nieuwe singles All My Famous Friends en Have A Good Life (See You Never) is Benedict helemaal klaar om de wereld te veroveren!