Friday 01 - 07 - 2022

Benefiet: een bus voor Chris // met Rats on Rafts, BED, Donkey Kung Fu, Xenia Gott


Vanavond organiseert Rotown in samenwerking met initiator Wesley Walker (Gewoon Fucking Raggen) een speciale benefietavond voor Chris van Velde, geluidstechnicus en producer van het iconische LGM Studios. Over verschillende decennia is het werk van Velde vormend geweest voor de Rotterdamse muziekscene. Artiesten als Rats on Rafts, Iguana Death Cult, The Homesick, Lewsberg en Smudged hebben allemaal onder zijn vleugels sporen verdiend.

De corona-epidemie was voor de gehele muziek infrastructuur een grote financiële klap en ook van Velde is niet buiten schot gebleven. De druppel die de emmer deed overlopen gebeurde twee dagen na een Engelse toer met Rats on Rafts: zijn tourbusje hield het voor gezien. Vandaar dus dit benefietconcert: Rats on RaftsBEDDonkey Kung Fu en Xenia Gott zijn uitgenodigd voor unieke optredens.

Draag je Chris een warm hart toe én zin in livemuziek? Of wil je alleen doneren? Koop dan snel een donatieticket! We hanteren verschillende tarieven, voor de kleine én voor de grote portemonnee.  

Rats on Rafts heeft geen introductie meer nodig: in 2012 was de band de trend ver vooruit met postpunkplaat The Moon Is Big. De band heeft sindsdien geen moment omgekeken: laatste wapenfeit Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths is een meesterwerkje waarin psychedelische muziek, krautrock en no wave op eigenwijze manier geherinterpreteerd worden.

BED combineert shoegaze met prog-achtige elementen waar fans van Slowdive en Pink Floyd beiden achter kunnen staan. Aanstekelijke folky melodielijnen wisselen af met geduchte muren van geluid.

De gruizige, licht ontvlambare party punk van Donkey Kung Fu heeft slechts een filosofie: laat de chaos zegevieren. Het gezelschap propt zoveel mogelijk nummers in de setlist, waardoor shows vaak prettig uit de hand lopen.

Xenia Gott schrijft ontregelende muziek met een been in noise en het andere been verankerd in het liedje. Een wonderbaarlijke wirwar van samples, diepe bassen, theatrale zang en drones.