Friday 17 - 07 - 2020

Benjamin Herman Kwartet


Vanaf 3 juli klinkt er weer live jazzmuziek op ons podium! Op vijf vrijdagavonden in juli presenteren we Jazz on Friday: live jazz voor maximaal 75 liefhebbers. In een intieme en veilige jazzclub-setting geniet je van zeer diverse concerten door topmuzikanten van eigen bodem.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is één van de meest productieve musici van zijn generatie. Naast zijn bezigheden met New Cool Collective, dat al zevenentwintig jaar zalen platspeelt over de hele wereld, maakte hij sinds de jaren negentig meer dan twintig soloplaten. Zijn veelzijdigheid resulteerde onder meer in postmoderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg, samenwerkingen met schrijvers en vocalisten (Remco Campert, Jules Deelder, Ruben Hein, Wouter Hamel, Daniel von Piekartz), verrassend plezante understatements van standards op het album Café Solo, een ode aan de Citroën SM op het album Project S en zelfs een punkjazzplaat met zijn groep Bughouse.

Het Benjamin Herman Kwartet met Miguel Rodriguez, Thomas Pol en Joost Patocka vormt al tien jaar de basis in Benjamins constante zoektocht naar een herkenbaar en persoonlijk saxofoongeluid. De liveoptredens van het kwartet kenmerken zich door een gevarieerd en eclectisch repertoire, zorgvuldig samengesteld uit Benjamins uitgebreide oeuvre. Met verve weet dit viertal het publiek te verrassen met een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen.