Saturday 11 - 02 - 2023

Benjamin Herman Trio + Mayuko Katakura


Sinds hun muzikale ontmoeting tijdens het Tokyo Jazzfestival in 2013 hebben saxofonist Benjamin Herman en pianiste Mayuko Katakura altijd contact gehouden. Tijdens zijn regelmatige bezoeken aan Japan is Benjamin vaak naar haar concerten in de hoofdstad gegaan. Mayuko speelt altijd wel ergens.

Net als Benjamin werd Mayuko op jonge leeftijd uitgenodigd om deel te nemen aan de Thelonious Monk-competitie in de VS. Ze woonde daar ruim zes jaar, en studeerde aan zowel Berkeley als de Julliard School of Music. In haar thuisbasis Tokio is Katakura een zeer populaire jazzpianist. Ze speelt op tientallen albums, en bracht inmiddels zeven platen onder eigen naam uit.  Naast invloeden van haar voormalige pianoleraar Kenny Barron is in haar kleurrijke spel vooral veel klassieke jazztraditie te horen.

De samenwerking biedt Benjamin de mogelijkheid om de ‘straight ahead’ kant van zijn spel en composities te belichten. Het viertal zal meerdere nieuwe stukken spelen die Benjamin speciaal voor deze bezetting schreef. Vooral in deze tijd is deze samenwerking extra bijzonder. In 2020 had Benjamin meerdere projecten op stapel staan met Japanse musici in verschillende genres. Dit komt voort uit zijn jarenlange obsessie voor het land, en alles wat er vandaan komt aan kunst en spijzen, maar ook uit zijn constante zoektocht naar nieuwe impulsen voor bijzondere muzikale avonturen. Dat Mayuko in deze onzekere tijd als één van de weinige buitenlandse musici alsnog naar Nederland afreist is een opsteker! Wees er op tijd bij, er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.