Wednesday 06 - 10 - 2021

BILL FRISELL TRIO


Vijf jaar na zijn Music For Strings concert komt gitarist Bill Frisell terug naar LantarenVenster met een gloednieuw album op zak. De in 1951 geboren Grammy-winnaar is sinds het einde van de jaren tachtig een van de meest toonaangevende gitaristen in de jazzscene. Een pionier die folk, Americana, rock, blues en zelfs countryinvloeden in zijn spel gebruikt en daarmee een geheel eigen stijl creëert.

Frisell, die opgroeide in Denver, wilde aanvankelijk klassiek muzikant worden, maar na een overstap van de klarinet naar de gitaar verloor hij zijn hart aan de vrijheid en swing van de jazz. Bill komt naar Rotterdam met een nieuw trio. Bassist Thomas Morgan en drummer Rudy Royston zijn muzikaal lenig genoeg om op de meest spontane manier overal met Bill naartoe te gaan. Ze beheersen zowel het omvangrijke oeuvre van Frisell als de populaire  folksongs en standards die hij zo graag interpreteert.

Het trio werkt volledig interactief, maar tegelijk erg gemoedelijk en op elk moment klaar om te grooven waar nodig. Zo wordt elk stuk voorzien van frisse en verrassende uitvoeringen. Dit concert maakt deel uit van de releasetournee van een nieuw trio-album dit in de loop van 2020 zal verschijnen op het label Blue Note Records, met daarop zowel nieuwe stukken als interpretaties van standards en traditionele songs uit het Great American Songbook.