Friday 25 - 02 - 2022

Black Flower


Er zit een zekere kolkende, kokende energie in de nieuwe muziek van Black Flower. Black Flower brengt een hypnotische mix van ethiojazz, afrobeat, psychedelica en Oosterse geluiden. De muzikanten laten zich daarbij inspireren door Mulatu Astatke, Fela Kuti, maar ook door Westerse muzikale tradities.

De ritmes en door het Oosten beïnvloede melodieën dienen als een rijke bron van plezier die, net als magma, echt en solide wordt wanneer het zijn weg naar de oppervlakte vindt. Het is de perfecte metafoor voor het creatieproces van hun nieuwe album die de naam ‘Magma’ heeft.

Een vocale samenwerking met Meskerem Mees, de producerskwaliteiten van Frederik Segers en het artwork van de Londense visuele virtuoos Raimund Wong (Total Refreshment Centre) zijn sleutelelementen die dit album geholpen hebben in zijn opgang vanuit de diepte naar de oppervlakte. Een creatief proces gestold in vinyl, net als magma in een rots.

DJ-host
De DJ-host van de avond is niemand anders dan de Rotterdamse Kems Kriol. Deze producer, dj en multi instrumentalist heeft in 2021 zijn EP ‘Nous’klaer’ gereleased. Clone: ​​”Mooie downtempo-excursions die Kaapverdische en Colombiaanse stijlen raken met een eigentijdse elektronische benadering”. Kems omschrijft zijn muziek als: “Het verzamelen van essentiële audio-elementen om eenheid binnen de stedelijke context te bereiken en te projecteren”.