Wednesday 05 - 10 - 2022

Bob Reynolds Group


Of hij nu in een arena vol schreeuwende rockfans staat of in een intieme jazzclub, saxofonist Bob Reynolds voelt zich overal thuis. Het eerste deed hij in de band van superster John Mayer, waar zijn solo’s bekende songs als Vultures en Wheel prachtige nieuwe wendingen gaven. Behalve Mayer huurden ook andere grootheden Reynolds’ diensten in, waaronder Usher, Josh Groban en Willie Nelson. Maar net zo lief blaast hij meer experimentele klanken met de instrumentale fusiegroep Snarky Puppy, waarmee hij in 2017 en 2021 Grammy Awards won. Zijn ervaringen in zowel poparena’s als jazzclubs horen we terug in zijn eigen kwartet, waarmee de zelfverklaarde ‘melodie-architect’ elke avond bruggen bouwt tussen catchy klanken en meer verkennende avonturen. Twee dingen verliest de tenorsaxofonist daarbij nooit uit het oog: emotie en de communicatie met de luisteraar.

Geboren in New Jersey verhuisde het gezin van Bob al vroeg naar Florida. Bob begon daar op 13-jarige leeftijd saxofoon te spelen bij de jazzband van zijn highschool. Hij zette zijn studie voort in Boston, aan het Berklee College of Music. Reynolds is een vruchtbaar componist, die al 10 soloalbums uitbracht. Bobs albums laten een melodische improvisatiestijl horen, met zoals de LA Times het uitdrukte, ‘hip-swiveling jazz and funk.’ Zijn cd Can not Wait For Perfect werd verkozen tot Beste Debuut in de jazz-poll van Village Voice. Het album Somewhere In Between bereikte zelfs de eerste plek in de hitlijsten van iTunes.

In 2017 bracht Reynolds twee sterke albums uit: Guitar Band en Hindsight, om dat in 2018 alweer op te volgen met een nieuw album getiteld Quartet en in 2020 met het sterke album Runway. Bob is ook een gedreven docent en veelgevraagd voor clinics en workshops. Ook helpt hij muzikanten middels zijn virtuele studio om zich tot zelfverzekerde improvisatoren te ontwikkelen. Bob woont in Los Angeles en deelt zijn inzichten over het in balans houden van een muziekcarrière met het runnen van een gezin via zijn populaire YouTube-vlog.