Friday 25 - 03 - 2022

Broken Brass


Broken Brass (voorheen Broken Brass Ensemble) perst stijlen als hiphop, punk, ska en electro samen tot standje Duracell-konijn, en vormt daarmee een muzikaal offensief dat zo’n beetje alle Europese zalen en festivals met de grond gelijk heeft gemaakt. Met nieuwste bandlid Isaac is het blazersverbond uitgebreid naar negen man.

Nieuwste single Play Dead laat zien dat Broken Brass gretig is om de draad op te pikken. Het collectief klinkt compacter en poppier dan ooit, en de aanstekelijke videoclip – simpelweg een 360 camera vastgebonden aan een hond die blijmoedig door het weiland rent – vangt die drang om te knallen dan ook perfect aan.

De tekst ageert tegen een bekend fenomeen: de negen-tot-vijf sleur die de ziel aanvreet als bijtend zuur. Vooral in een tijd zonder livemuziek als vorm van escapisme lijkt dat mechanisme harder in te slaan dan ooit. Dat verklaart wel waarom Broken Brass levendiger en urgenter klinkt dan ooit: in een tijd waar onze extremen overschreden worden, moet je ook net iets dieper in de buidel tasten om de boel weer op te pompen. Dat was bij Broken Brass overigens nooit een issue: bij deze band is het vanaf de eerste aftik feest. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!