Thursday - -

Bull


“We always get drunk in Rotterdam,” verkondigde Bull-zanger Tom Beer nog in een leuk gesprekje voor Left Of The Dial 2021; afgelopen oktober waren ze er nog bij. Het zit ‘m dus niet alleen in de naam: elke keer als deze bevlogen band uit York overwaait ontstaat er een feestje waar het bier en zweet overal rond spettert.

Bull is een band vol uitgesproken, levenslustige persoonlijkheden die mooie, introverte liedjes schrijft: de naargeestige altfolk van Elliott Smith, de post-ironische Britpop van Pulp, de houwtje-touwtje euforie van Pavement, de rafelige indie van Grandaddy, we horen het allemaal een beetje terug in de sound van Bull. Natuurlijk schiet de band ook graag uit de bocht, maar altijd op een bedachtzame, emotioneel beladen manier.

Het prachtdebuut Discover Effortless Living stuitert werkelijk alle kanten op: van dansbare indie (Disco Living) tot hartverscheurende tape-opnames die weer uitmonden tot een vol nummer (Eddies Cap). Kortom, een van de leukste bands van het moment, een gezelschap dat binnen de vaderlandse indiescene immer op handen en voeten wordt gedragen.