Friday 25 - 09 - 2020

Certain Animals


Grootheden uit de jaren ‘60 en ‘70 liggen daar dagelijks op de draaitafel. The Beatles, Beach Boys, Neil Young, Crosby, Stills & Nash en Electric Light Orchestra worden regelmatig uit de kast getrokken, maar ook het fuzzy en phasey werk van een hedendaagse band als Tame Impala hoor je terug in de muziek van Certain Animals. De band doet zich niet ruiger voor dan ze is en is niet harder dan waar het liedje om vraagt. Zonder te blijven hangen in het verleden brengt de band een eigenzinnig, eigen geluid dat zich op het podium vertaalt naar een energieke liveshow vol intieme momenten en explosieve uitbarstingen.

De band staat nog geen drie jaar op de planken, maar weet in deze korte periode al een stevige livereputatie op te bouwen met shows op festivals als Oerol, Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival, Mañana Mañana, Big Rivers en in zalen als Paard, Rotown, Sugarfactory, Hedon, en Luxor Live. 

Tijdens een druk tourschema nemen bandleden Thijs van Leeuwen (zang, gitaar), Niels-Jan van Dijk (bas, zang) en Kees Braam (drums, zang) tussendoor ook de tijd om een eigen studio te bouwen op een voormalige afwerkplek in de havens van Rotterdam. In deze thuishaven schrijft, produceert en mixt de band eigenhandig debuutalbum ‘Songs To Make You Move’ waarvan de eerste single, ‘Strawberry Sunset’, in oktober 2019 gereleased werd via label TCBYML. Met bijbehorende clip met een hoofdrol voor Henny Huisman. Na vervolgens iedere maand een single te releasen wordt het volledige album in april 2020 uitgebracht op vinyl.