Wednesday 10 - 11 - 2021

Christian Sands Trio


Hij is pas begin dertig, maar Christian Sands is al een van de populairste pianisten in de jazzscene. Sands toerde de laatste jaren met zijn eigen band de wereld over en de virtuoze vingers van de Amerikaan zijn onder meer te horen op albums van Gregory Porter en Christian McBride. Die laatste speelt overigens een belangrijke rol in de carrière van de pianist uit New Haven, Connecticut, want sinds hij afstudeerde aan de Manhattan School of Music is de befaamde bassist als een muzikale vader voor hem.

Sands, die zelf acht albums uitbracht en al vijfmaal een Grammy-nominatie ontving, onderscheidt zich door zijn verleidelijke composities in combinatie met een vloeiende techniek en perfecte timing. Concertbezoekers kunnen zich dan ook verheugen op een uitgebalanceerde en diverse set van deze jonge pianogrootmeester.

…Het openingsnummer blaast je compleet omver. Oscar Petersson, Martial Solal, pianist Christian Sands geeft je niet eens de tijd om naar voorbeelden te happen. Wat een techniek! Alsof hij eventuele concurrerende troonpretendenten bij voorbaat de wind uit de zeilen wil hameren… Zijn hippe akkoorden en frasering, zijn dynamisch, zijn uitgekiende pedaalgebruik, zijn delicate toucher, zijn schier onbegrensde techniek: symptomen van een gedegen studie, die ongetwijfeld ook de klassieken heeft bestreken. …in werkelijk elk nummer is wat te beleven… Subliem album.” – Draai Om Je Oren over Christians album Reach