Saturday 17 - 12 - 2022

Country Psychosis


Country Psychosis is een albumproject gestart door het kersverse label Little Water Records, dat is opgericht door Steffan Hofland van o.a. Dyatlov. Naast de eerste release van The People’s Pleasure Grounds pakt Little Water uit met een compilatiealbum van artiesten uit de Nederlandse underground die country, americana en folknummers zowel vertolken als herinterpreteren.

Om deze unieke release te vieren zullen de volgende artiesten vanavond optreden:

King Dick (BE)
King Dick doet niet aan hokjesdenken: zijn combinatie van psych pop, gothic folk en trash -pop is onmiskenbaar. Wim de Busser staat bekend als een veelgevraagd jazzpianist die vaak in het vaarwater van acts als Zita Swoon en Helmut Lotti terecht komt. Onder zijn alter ego verkent hij vanavond zijn eigen niet-conformistische versie van rootsy muziek.

FFOOSS
FFOOSS blaast je normaliter omver met hun cartooneske kauwgomballenpunk, met aanjagers Sophie de Geus (45ACIDBABIES) en Jannes van Kaam (Bongloard) in de gelederen. Vanavond zien we FFOOSS van een hele andere kant; hun interpretatie van klassieke folk en country wordt zonder twijfel een prikkelende ervaring.

Jellephant & the Phantoms
Jellephant & the Phantoms maakt noisy garagepop in het verlengde van Cloud Nothings en Paracetamøl (met wie deze band wat overlap heeft qua bezetting). Tijdens Country Psychosis onderzoekt de Arnhemse formatie het drie-akkoorden-en-de-waarheid principe: spannend en meeslepend op een totaal andere manier.

Teaniemen
Teaniemen flirt al fervent met country-aanverwante stijlen binnen hun eigen opzwepende mix van punk, country en rockabilly. De single “STROLLIN’” bracht de band eerder uit bij Little Water en dat smaakt naar meer. Vetkuiven en vuigheid in het kwadraat.

Hurricane Joe
Hurricane Joe’s levensverhaal is vergelijkbaar met de gemaskerde countryster Orville Peck: begonnen als muzikant in diverse heftige punkbands, nu omarmt hij country en blues onder een nieuw alter ego. In tegenstelling to Peck heeft Joe de rauwe randjes van het punkverleden niet ingeboet: de liedjes zijn nog steeds bezeten in impulsieve energie en de nodige rafelrandjes. Vanavond speelt Joe met een nieuwe livebezetting.

Johnny Cash Converters
Johnny Cash Converters, met leden van herriemakers Dyatlov en Smudged, dopen je om in de Jantje Contantje-doctrine met een authentiek repertoire vol gouden oudjes in een nieuw, uiteraard gitzwart jasje.