Saturday 10 - 09 - 2022

Cuban Country Queens


Vrolijke en inspirerende muziek, die mensen bij elkaar brengt. Leuk om naar te luisteren en vooral om op te dansen!

Estrella Acosta & Esquina 25 presenteren ‘Cuban Country Queens’

met Estrella Acosta – zang | Marc Bischoff – piano | Efraim Trujillo – saxen/fluit | Samuel Ruiz – contrabas | Enrique Firpi – drums | Leonid Muñoz – percussie

Een feestelijk concert dat de koninginnen van de música guajira in de schijnwerpers zet – de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland, die in de loop der jaren zoveel geweldige nummers schreven.

In de jaren ’40 en ’50 maakten vrouwen in Cuba vaak de meest geliefde muziek op de ‘nieuwe media’, de live radiouitzendingen en de opkomende televisie. Veel van die nummers, met wortels in Zuid-Spanje en Afrika, hadden onmiddellijk succes in heel Latijns-Amerika. Tijdens onze ‘Cuban Country Queens’-tour brengen we deze muziek naar het Nederlandse publiek: de grootste hits van deze geweldige vrouwen in combinatie met Estrella’s eigen liedjes, gevat in avontuurlijke arrangementen.

Estrella Acosta is een ambassadeur van de Cubaanse muziek in Nederland. Zij en haar band Esquina 25 creëren een frisse kijk op de muziek van haar moederland, met eigentijdse en eigenzinnige improvisaties met behoud van het karakter en de spirit die kenmerkend zijn voor deze muziek.

De musici komen uit vele landen – Cuba, Venezuela, Uruguay, Duitsland en Nederland – en hebben allen ruime ervaring in Latijns-Amerikaanse- en jazzmuziek. Samen brengen ze een unieke mix van creatieve ideeën, die mensen samenbrengt en vrolijk maakt.