Thursday 17 - 11 - 2022

Dan Mangan


Toen de aimabele Canadees Dan Mangan hier in 2011 aantrad als ‘grote belofte’ waren zijn troostgevende rootsliedjes – voor fans zo uiteenlopend als The Band en indie-favorieten als Fountains of Wayne – nog een goed bewaard geheim. Intussen is Mangan in thuisland een grote gevestigde naam. Op het Canadese kwaliteitslabel Arts & Crafts (o.a. Broken Social Scene) heeft hij vijf goed ontvangen studioplaten afgeleverd, wat hem ook steeds grotere aanhang opleverde.

Mangan richtte in 2017 zijn platform Side Door op, dat net als Arts & Crafts bewijst dat een grassroots-mentaliteit en muziekindustrie prima in tandem kunnen werken. Hij produceerde onlangs met Amazing Factory de concertfilm ALL TOGETHER NOW – A Dan Mangan Film dat zijn terugkeer naar thuishaven Vancouver vastlegt.

Het meest recente wapenfeit van Mangan is de single In Your Corner (for Scott Hutchison) een ontroerend antwoord op The Woodpile van de Schotse band Frightened Habbit, en specifieker, wijlen Scott Hutchison, een artiest waarmee Mangan zich sterk verwant voelt. Het nummer kan ook in grotere lijnen worden opgevat als een nummer vol troost en medeleven: “Leave a light on when it’s bad / We will congregate and make a plan / We’ll be in your corner”. Vanavond staan we met zijn allen in de hoek van Dan Mangan.