Saturday 27 - 11 - 2021

Daniel García Diego Trio


Jazz en flamenco zijn broeders,’ aldus Daniel García Diego, een van de belangrijkste pianisten van de jonge generatie Spaanse jazzmusici. Voor zijn album Travesuras dook hij in de muziek van zijn geboorteland en combineerde deze met buitengewone energie en virtuositeit. Het resultaat is een expressieve eigen stijl waar ritmische intensiteit hand in hand gaat met melodische rijkheid en harmonische finesse.

Hij zegt over zijn nieuwe album zelf het volgende: ‘My goal is to bring original Spanish music into a new context through improvisation and to make all stylistic dividing lines invisible. The album’s title is to be understood in that sense. Travesuras means pranks, or mischief, and describes the kind of innocent, naïve, unconstrained behaviour that is often observed in children as they discover the world. It is a lovely metaphor for what I’m trying to do.

García Diego (Salamanca, 1983) studeerde aan het Berklee College of Music in Boston en kreeg les van de Panamese Grammy-winnaar Danilo Pérez, die als pianist bij Wayne Shorter wereldfaam vergaarde. Pérez werd Daniels mentor en speelde een belangrijke rol in diens ontwikkeling. Na Daniels sprankelende online concert, tijdens het eerste deel van de 8ste editie van de Flamenco Biënnale Nederland in februari, komt hij in november eindelijk met zijn trio zijn muziek live ten gehore brengen!