Friday 22 - 10 - 2021

Danny Vera


De loopbaan van Zeeuws americana-icoon Danny Vera verliep net zo hectisch als zijn grootste hit Roller Coaster doet vermoeden. In het begin was Vera broodmuzikant die met zijn ambachtelijke songs kroegen waar gemiddeld honderd man inpassen wist te bekoren. Nu speelt hij voor de grootste zalen met hele orkesten, net als Elvis Presley en Roy Orbison in hun Rennaissance-jaren.

Maar zelfs na zijn grote landelijke doorbraak als de muzikale gastheer van Voetbal International is Vera’s werkwijze nooit drastisch veranderd ten opzichte van de good old days. Eerder verfijnd misschien. Nog steeds zingt hij met dezelfde bravoure, schwung en bezieling als een persoon die pas net ontdekt hoe drie akkoorden en de waarheid het ultieme verschil kunnen maken.

Ondanks al het succes blijft Vera onvermurwbaar zijn eigen pad volgen. Niet steeds groter blijven denken, maar simpelweg doen waar hij zin in heeft en beter worden. Vanavond schittert de beste man met band in de Maassilo, als onderdeel van een uitgebreide clubtoer.