Friday 28 - 10 - 2022

Dans Dans


Sinds haar debuut in 2012 verbaast Dans Dans met muziek die onmogelijk in één vak te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Dans Dans staat met één been in de pop en met het andere in de jazz, en is in de loop der jaren overladen met superlatieven. Hun rauwe, sfeervolle, elektriserende improvisaties zijn wel omschreven als garagejazz of psychedelische blues.

Het Belgische trio is het unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla), Frederic Lyenn Jacques (Lyenn, alsook bassist bij Mark Lanegan) en Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU). In deze moeilijke tijden, waarin intimiteit en nabijheid vol gevaar zijn, maakt Dans Dans met het nieuwe album Zink de soundtrack van verbinding, communicatie, passie en samenhorigheid.

Op hun eerste albums bewerkten ze stukken van onder meer Tom Waits, David Bowie, Ornette Coleman en Sonny Rollins. Met al vier langspelers, twee live-registraties onder de arm en memorabele concerten op o.a. North Sea Jazz, Cactusfestival, Gent Jazz, Pukkelpop, Jazz Middelheim enz, bouwt Dans Dans met hun vijfde studioalbum onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum. Ze bewijzen ook nu weer waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

De meest opwindende band uit België.” – Muziekblad OOR.

Drie virtuoze muzikanten die elkaar niet willen overklassen maar verrassen.” – De Standaard

Dans Dans zien is nooit meer vergeten. Meer zien is de enige remedie.” – WritteninMusic