Friday 08 - 10 - 2021

Dawn Brothers

Support: Elephant

Dat muziek haast natuurlijk uit de losse pols vloeit is bij het Rotterdamse rootsrockgezelschap The Dawn Brothers inmiddels geen verrassing meer. Na optredens in Amerika en Zuid-Afrika plus samenwerkingen met Tim Knol en DeWolff werd het tijd om de jaren zestig-klanken op een vernieuwende, meer moderne manier te benaderen.

Stappend in een bandbusje volgepropt met instrumenten en apparatuur bivakkeerde The Dawn Brothers een zomer lang op het Franse platteland. Hier kwam de nieuwe langspeler Dusk tot stand: zonder prikkels van buitenaf kon de band geconcentreerd werken aan de muziek en de bekende tendensen mijden. Als een slang die zijn laatste vel heeft afgestoten voel je de nieuwe glans bij The Dawn Brothers: de als kampvuur knisperende melodie├źn en het zuivere samenspel lijken onder een vergrootglas te zijn gelegd, waardoor iedere tekst en detail een uitgesproken rol speelt.

Ook met Elephant gaat het heel erg goed. De eigenzinnige rafelige liedjes in het verlengde van Big Thief, Wilco en Andy Shauf zijn inmiddels vol lof opgepikt in Amerika. De onlangs verschenen EP werd opgenomen met producer Pablo van de Poel (DeWolff) in de Electrosaurus Southern Sound Studio.