Saturday 16 - 10 - 2021

De Beren Gieren


Het fantastische Belgische jazztrio De Beren Gieren komt terug naar LantarenVenster om de muziek van het nieuwe album Less Is Endlessvoor te stellen. 

De Beren Gieren behoort zonder enige twijfel tot het kruim van de Belgische jazzscene en zat sinds z’n oprichting in 2009 geen moment stil. Hun tweede albumRaveling leidde al in 2013 tot de internationale doorbraak. Sindsdien heeft de internationale muziekwereld De Beren Gieren met open armen ontvangen. Het trio speelde in bijna alle Europese landen, Japan en Marokko en was te gast op grote festivals als North Sea Jazz, Trondheim Jazzfest, Jazz Middelheim, Eurosonic en Jazzahead. Ze werkten samen met onder meer Susana Santos Silva, Ernst Reijseger, Joachim Badenhorst, Marc Ribot en Louis Sclavis. 

Less Is Endless is het nieuwe en zesde album van de Beren Gieren, dat op 10 september 2021 uitkomt via Sdban Records. Het is een ode aan een universum dat wemelt van leven. Het is een zoektocht naar open routes waar ideeën kunnen ontstaan en evolueren. De cultivatie van het onvoltooide leidt tot actieve creativiteit. Het ontbrekende puzzelstukje spreekt meer tot de verbeelding dan het perfect afgewerkt geheel. 

Less Is Endless ligt in het verlengde van het vorige album Dug Out Skyscrapers, maar voelt frisser en opgewekter. Serene beschouwingen en epische omzwervingen worden afgewisseld met meezingers. De combinatie van kernachtige composities en een open invalshoek zorgt voor ruimtelijke en spannende muziek. Hecht samenspel, innovatieve muziek, maar toch toegankelijk.