Saturday 16 - 12 - 2023

Declan Welsh & The Decadent West


Declan Welsh & The Decadent West is een energieke en gepassioneerde band uit East Kilbride, Schotland. Aangevoerd door frontman Declan Welsh, brengt de band een mix van indierock, punk en folk dat zowel rauw als melodisch is. De band staat bekend om hun scherpe teksten en maatschappelijk geĆ«ngageerde liedjes, waarin ze thema’s als politiek, identiteit en sociale onrechtvaardigheid aanpakken. Doordrenkt van een oprechte en kritische kijk op de wereld om hen heen, schuwt de band niet om de nodige vragen te stellen.

Met hun compromisloze houding en bevlogen muzikaliteit blijft Declan Welsh & The Decadent West de muziekscene veroveren met hun unieke geluid en sterke boodschap. Debuutalbum Cheaply Bought, Expensively Sold werd uitgebracht in 2019 en werd met lof ontvangen door critici. Het album toont de veelzijdigheid van de band, met nummers die variƫren van snelle en punky tracks tot meer introspectieve en emotionele ballades. Op 22 september 2023 komt dan eindelijk de opvolger uit, genaamd 2.

Declan Welsh en The Decadent West kan worden vergeleken met artiesten als Joe Strummer (The Clash), Billy Bragg en Frank Turner, die allemaal bekend staan om hun politieke betrokkenheid en maatschappelijke boodschappen.