Monday 22 - 08 - 2022

DEHD


De vuistregel ‘kom vroeg om het voorprogramma te zien’ gold zonder meer toen DEHD eind 2019 het leuke support verzorgde voor Twin Peaks. Toentertijd was de band nog een hongerige, relatief onbekende indie-belofte die pas net om de hoek kwam kijken. Inmiddels zijn we een pandemie verder; de band uit Chicago verdiende de Best New Music stempel van Pitchfork voor hun geniale tweede LP Flower of Devotion.

Nu opereert DEHD al een tijdje als een van de beste bands aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. De jangle pop liedjes van van het trio worden vaak vergeleken met The Cure: ze hebben een soortgelijke gave om melancholische geluiden uit de underground te vertalen naar het Perfecte Popliedje. We horen ook schimmen van bands als Beat Happening, The Stone Roses en The Jesus and Mary Chain, maar dan zonder de dissonantie en noise.

Kortom, een band die een frisse invalshoek vindt in vertrouwde stijlfiguren, liedjes doordrenkt in een roes van romantiek en geleid door die kriebels in de buik. Het komende album Blue Skies meet het geluidspalet net iets breder uit, zonder de eenvoudige pracht in te boeten. Op DEHD worden we op slag verliefd!