Sunday 13 - 12 - 2020

DeLange


De neoromantische pianist en componist DeLange komt naar Rotterdam om de muziek van zijn debuutalbum ‘Images’ te presenteren.

Geboren en getogen in een muzikaal gezin raakte Frank DeLange al snel vertrouwd met het geluid van grote componisten uit het romantische en vroegmoderne tijdperk. Tijdens zijn jeugd speelden zijn ouders eindeloos opnames van Chopin, Rachmaninoff, Satie en Debussy en introduceerden zo de jonge Frank in de wereld van de romantiek. Hij voltooide zijn klassieke conservatoriumopleiding en begon te werken als pianist die schreef voor andere artiesten, en hen begeleidde.

De drang om zijn emoties van een vol en intens leven vast te leggen bracht hem ertoe te werken aan zijn eigen repertoire. DeLange moest 46 worden voordat hij voelde dat zijn evolutie als pianist, componist èn mens op zijn hoogtepunt was, waarna hij begon met het schrijven, produceren en opnemen van zijn eerste album. Hij schrijft in een kenmerkende eigen neo-romantische stijl. Zijn werk is enorm melodieus, enigszins metrisch en vooral bedoeld om te spelen met ‘feather-touch,’ een uitdrukking die Frank graag gebruikt als het gaat om de dynamiek van zijn muziek.

De charmante en bevlogen pianist gooit nu al hoge ogen met de stukken van zijn debuutalbum. LeFuturewave schreef: “You can say without any doubt that Tristesse is a real masterpiece.” DeLange wisselt het spelen af met verhalen over de verschillende stukken, zijn inspiratie en de achtergrond van deze (neo)klassieke muziek.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster en Rotown en heeft uitsluitend  zitplaatsen (ongeplaceerd).