Sunday 03 - 03 - 2024

DeLange


De Nederlandse componist en pianist DeLange presenteert zijn prachtige nieuwe pianomuziek aan het Rotterdamse publiek. De unieke benadering van muziek, geworteld in zijn zeldzame chromesthesie – het zien van kleuren en vormen bij het horen van geluiden – brengt composities voort die als geschilderde muziek zijn: kleurrijke landschappen met de melodie als hoofdonderwerp. Opgegroeid in een muzikale familie, werd DeLanges liefde voor muziek al op jonge leeftijd gewekt, gevoed door de tijdloze composities van meesters als Chopin, Rachmaninoff, Satie en Debussy.

Als pianist en componist is zijn reis door de muzikale wereld gekenmerkt door een verlangen om zijn eigen emoties en levenservaringen uit te drukken. Dit leidde tot de geboorte van zijn eigen composities. Na een reeks van albums en EP’s, waaronder “Images” (2020), “Contemplations ~ Opus I & II” (2022), en “Miniatures” (2023), is DeLange wereldwijd meer dan 30 miljoen keer gestreamd, en is hij een gewaardeerd muzikant in de neoklassieke muziekscene.

Zijn nieuwe compositie “La Présence d’un Rêve,” combineert piano en hoornkwartet en werd met enthousiasme ontvangen. Met dit kwartet debuteerde hij onlangs in een uitverkochte Kleine Zaal van Het Concertgebouw en gaat hij nu op tournee. Het concert belooft een bijzondere ervaring te worden, waarbij DeLanges composities en pianospel het publiek meenemen op een emotionele reis. Hij wisselt zijn muziek af met korte verhalen over het ontstaan van de composities.