Friday 08 - 04 - 2022

Dope D.O.D.


et hun mix van dubstep, drum & bass, rave en hiphop veroverde ze niet alleen het Nederlandse publiek. Na de release van hun debuutvideo ‘What Happened’ (bijna 34 miljoen keer bekeken op YouTube) nam hun internationale carrière een hoge vlucht.

Dit leidde tot uitverkochte shows en optredens op de grootste festivals zoals Splash, Sziget, HipHopKemp, Beats For Love, Lowlands en zelfs SXSW in de USA. Als support van Korn en Limp Bizkit zagen ze plekken op de wereld die voor weinig Nederlandse bands zijn weggelegd. Dope D.O.D. is in muziek en verschijning dan ook niet te vergelijken met iets anders. Dit is niet zomaar een Nederlandse band die het probeert te maken in het buitenland, dit is een internationale band die opereert vanuit Nederland!

Ze staan bekend om hun sterke vocale lijnen op zware agressieve beats en mengen hun stijl van klassieke hip hop met elementen uit elektronische genres. Dit leidde tot samenwerkingen met Noisia, Mefjus, The Teddy Killerz, Black Sun Empire en Apashe, om er maar een paar te noemen. Ze hebben de coronaperiode gebruikt om het ijzersterk album ‘The Whole Planet Shifted’ te maken dat eind oktober 2021 uitkwam. Heb je zelf nog wat frustraties? Kom naar de show van Dope D.O.D. en laat ze voorgoed achter je.

× S W I F T ×

Rotterdammer Arshad Shefan Bisessar ook bekend als Swift wordt door velen gezien als één meest gevraagde MC’s van Europa. Al meer dan 12 jaar staat hij op het podium en vertolkt hij de sounds van Noisia, Ed Rush & Optical, Black Sun Empire, Calyx & TeeBee, Limewax, Goldie, Dillinja, Lenzman, dBridge, Mefjus, Gridlok, Spor, Audio, en nog veel meer. De laatste tijd focust hij zich meer op zijn eigen carrière als artiest. Hij is van begin tot eind nauw betrokken bij het creatieve proces en heeft daarmee de controle over de kwaliteit van zijn output. De aftrap was de EP getiteld ‘Problem’ vergezeld van een videoclip. Houd je ogen en oren open voor zijn album met Hebbe, dat in 2022 zal verschijnen op Basskruit.

× H E B B E ×

De Rotterdamse Hebbe is een van de meest baanbrekende artiesten in de 140 wereld. Met zijn record label Basskruit focussed hij zich exclusief op NL/BE artiesten en is zonder twijfel erkend als een zwaargewicht op de markt. Hebbe is ontdekt door het Rotterdams label Subway Recordings. Door de tijd heen heeft hij een indrukwekkende discographie opgebouwd, en met releases op; SYSTEM Music, Crucial Recordings, Artikal Musik UK, DUPLOC, White Peach and DIVISION is zijn positie in de scene prominent.