Sunday 07 - 11 - 2021

Dutch Doom Days


Door de wereldwijde Coronacrisis kon de 19e editie van Dutch Doom Days in 2020 niet doorgaan. We hadden de line-up nog niet bekend gemaakt, maar dat was er wel één om van te smullen. We hebben het grootste deel van die line-up kunnen handhaven voor 2021. Enkele bands die nog steeds de Atlantische oceaan over kunnen vliegen, proberen we in 2022 op te nemen in de line-up. We kiezen ook bewust voor iets minder bands voor deze editie maar dat maakt het er niet minder om.

Frayle

Met Frayle hebben we de enige band op de planken staan die de overtocht vanuit de VS maakt. De band uit Cleveland speelt zware, hypnotische doom waarbij invloeden gezocht worden bij uiteenlopende bands als Kyuss, Sleep, Portishead of Bjork. Een mooie afsluiter van een mooi weekend met gevarieerde doomklanken.

Officium Triste

Dutch Doom Days begon ooit als een festival rondom een optreden van Officium Triste. Deze band kan dan ook gezien worden als huisband van Baroeg. Vlak voor de Coronacrisis komt het album The Death Of Gaia uit. Hoewel ze voor zittend publiek pas nog in Baroeg speelden, is het nu het moment om dat voor een goed gevulde zaal over te doen.

Pilgrimage

Pilgrimage presenteert op DDD hun debuutalbum. De band wordt opgericht in Malta maar heeft in Eric Hazebroek (Vetrar Draugurinn, ex-Stream of Passion) een Nederlandse gitarist.
Het vijftal staat garant voor een geweldige portie doom/death metal.

Onhou

Vette sludge, wie houdt er nu niet van? In Groningen wel, want daar komt Onhou vandaan. In 2019 verschijnt het album Endling (op vinyl en cassette) waarop 3 moddervette tracks staan.  Perfect om je wakker te schudden op deze zondag.