Saturday 06 - 11 - 2021

Dutch Doom Days


Door de wereldwijde Coronacrisis kon de 19e editie van Dutch Doom Days in 2020 niet doorgaan. We hadden de line-up nog niet bekend gemaakt, maar dat was er wel één om van te smullen. We hebben het grootste deel van die line-up kunnen handhaven voor 2021. Enkele bands die nog steeds de Atlantische oceaan over kunnen vliegen, proberen we in 2022 op te nemen in de line-up. We kiezen ook bewust voor iets minder bands voor deze editie maar dat maakt het er niet minder om.

Clouds

Clouds begon als internationaal project met Daniel Neagoe (Eye Of Solitude) als spiritueel leider. Intussen is de volledig Roemeense 7-koppige band uitgegroeid tot één van de vaandeldragers van de melodieuze funeral doomscene. Ze presenteren het nieuwe album Despartire vandaag.

Ataraxie

Het Franse Ataraxie is geen onbekende voor Dutch Doom Days. Met hun extreme vorm van doom/death metal overtuigen ze keer op keer. In 2019 verschijnt Résignés waarmee ze bewijzen dat ze tot de top behoren. 

Cross Vault

Het eveneens Duitse Cross Vault levert in 2021 ook een fantastisch album af.  As Strangers We Depart is een must voor fans van epische doom metal. Klinkt als Bathory meets Solstice.

Wheel

Het Duitse Wheel komt na een periode van stilte in 2021 met het fantastische album Preserved in Time op de proppen.  Voor sommigen al het album van het jaar. De hoogste tijd dus dat het viertal uit Dortmund onze contreien laat horen hoe doom metal hoort te klinken.

Façade

Ook Façade bracht eind 2019 een geweldig album uit. En ze stonden pas met Officium Triste in Baroeg. Nu doen ze dat dunnetjes over want The Eternal Dance laat een eigenzinnige band horen die jouw aandacht verdient.

Conviction

In het Franse Conviction vinden we Fred (de gitarist van Ataraxie) terug. Maar Conviction gooit het over een andere boeg. Klassieke doom metal in het straatje van Cathedral of Saint Vitus.