Sunday 20 - 11 - 2022

Eric Vloeimans – Anton Goudsmit – Harmen Fraanje


Na een rustpauze van ruim tien jaar klimmen trompettist Eric Vloeimans, gitarist Anton Goudsmit en pianist Harmen Fraanje weer samen het podium op! Jarenlang maakten zij als Fugimundi de concertpodia in binnen- en buitenland onveilig, met verrassende uitbundige concerten, waarin eigentijdse jazz, intieme hymnen en akoestische kamerjazz naadloos overgingen in extraverte en spetterende improvisaties.

Het trio kenmerkt zich door het enorme spelplezier en spannende samenspel. In 2006 kwam het prachtige album Summersault uit. In 2008 volgde een succesvolle internationale tournee, waarvan de fraaie registratie van het concert in het Amerikaanse Oakland Eric Vloeimans’ Fugimundi – Live at Yoshi’s getuigt. Nu komen deze doorgewinterde muzikanten opnieuw samen om de muziek van dat album nieuw leven in te blazen. Daarvoor doet elk van deze drie toonaangevende instrumentalisten een duit in het zakje.

Eric ontroert zijn luisteraars met zijn feilloze nootkeuze en fluisterende sound, Anton laat zijn tanden zien, en Harmen voorziet het geheel van een ECM-achtige weidsheid. Hun muziek klinkt ietwat ingetogen, maar altijd warm en weids, en is niet gespeend van humor. Inmiddels behoren de drie heren tot de meest toonaangevende musici van Nederland en hebben zij alle drie een indrukwekkende muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Een unieke kans om dit drietal na vele jaren afwezigheid eindelijk weer live te zien en horen spelen!