Saturday 26 - 02 - 2022

Eric Vloeimans & Frank Woeste Quartet


In 2019 gaven Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans en de van zijn samenwerkingen met Ibrahim Maalouf, Mark Turner en Dave Douglas bekende toetsenist Frank Woeste een prachtig concert in LantarenVenster. Aan het duo is inmiddels een geweldige ritmesectie toegevoegd.

Eric Vloeimans bezit een ‘schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden’ (de Volkskrant). Kenmerkend is zijn wendbare trompetgeluid en het afwisselen van uitgesproken lyrisch spel met speelse, zo nu en dan vurige uitbarstingen. Hij won vele prijzen en kreeg recent een Edison voor zijn gehele oeuvre. Eric leidt succesvolle eigen jazzgroepen als Gatecrash en Oliver’s Cinema. Frank Woeste begon jong met muziek en speelde accordeon, slagwerk, fluit en klarinet, voordat hij definitief voor de piano koos. Na een klassieke studie in Bremen vertrok hij naar Parijs, waar hij zich ontplooide tot componist, arrangeur en briljant pianist met een brede interesse. Hij speelt in het akoestische kwintet van trompettist Ibrahim Maalouf, en deed mee op diens albums Wind en Khaltoum, waar hij ook voor arrangeerde. Woeste combineert folkmuziek met structuren uit klassieke muziek, drum-‘n-bass, jazz-improvisatie en avantgarde.

Ook topdrummer Stéphane Galland werkt al jaren samen met Maalouf, in diens elektrische band. De Belg werkte verder met Joe Zawinul, Eric Legnini, Magic Malik en Nguyen Le, en maakt deel uit van de veelgeprezen band Aka Moon. Julien Herné is een veelzijdige Franse bassist die o.a. speelde met Vincent Peirani 5tet, Living Being en Pierrick Pedron.

Het gloedvolle spel van Eric Vloeimans past perfect bij de haast klassieke aanpak van Frank Woeste. In de loop van de tijd is er een muzikale verwantschap ontstaan tussen de twee. Tijdens dit concert staat Woestes prachtige nieuwe album Pocket Rhapsody II centraal.