Wednesday 30 - 03 - 2022

Eva van ManenProducer, schrijver en artiest Eva van Manen voelt zich thuis in verschillende werelden en disciplines. Als muzikant produceert ze voor zichzelf en anderen vanuit haar eigen studio. Ze richtte in 2020 samen met Josephine Zwaan rosetta. op, een platform voor en van vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland waarmee ze zomer 2021 een summerschool organiseren. 

Haar gedichtenbundel ‘Hoe zijn we hier gekomen?’ verscheen zomer 2021 via uitgeverij Hollands Diep. Op haar debuutalbum Politiek & Liefde (2018) overbrugde Eva stijlen als R&B, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek. Opvolger De Diepte In, dat op 24 september 2021 verschijnt, legt meer nadruk op de sensitiviteit en muzikaliteit.

De Diepte In is als een terugtrekkende golfbeweging: één die je doet beseffen dat je mag bedaren. Van Manen neemt op haar tweede album afscheid van haar fantasie mee te moeten gaan in de sterke mening of wil van anderen vanuit een angst het zelf niet goed te doen. Die fantasie verhardt en bezorgde slapeloze nachten. De Diepte In zoekt stap voor stap naar hoe het weer kan stromen en zo duikt Eva haar eigen diepte in. Gaandeweg het album ontstaat ook ruimte om de inhoudelijke diepte in te gaan. Een diepte waarin vragen stellen en kwetsbaarheid bestaan, meer dan de stellige mening.