Sunday 10 - 04 - 2022

Federico Albanese


De Italianse componist en pianist Federico Albanese combineert elementen van hedendaags klassiek, pop, folk en elektronica op indrukwekkende, ongehoorde wijze. Zijn werk waarborgt vaak een meditatieve rust en schoonheid, puttend uit veranderingen, processen en bewegingen. Albanese denkt bij zijn projecten ook niet zozeer in grote concepten: zijn muziek vloeit vaker voor uit hele specifieke momenten en beelden.

Before And Now Feels Infinite is de nieuwste langspeler van Albanese. Het is een veelomvattende plaat zonder dat de muziek zich sterk aan de luisteraar opdringt. Was There a Time – vernoemd naar een Dylan Thomas-gedicht – reflecteert op gestolen momenten en vervlogen herinneringen, in de hoop dat ze alsnog ergens boven komen drijven. Ook schreef Albanese twee nummers voor zijn dochter en zijn zoon: Teodora And Her Mysteries en Sand And Castles.

Voor het eerst werkt Albanese ook met stemmen: hij heeft Ghostpoet en Marika Hackman gevraagd voor bijzondere bijdragen. Before And Now Feels Infinite voelt meer dan ooit als een muzikaal zelfportret van de artiest, in al zijn meerdere lagen van emoties, ervaringen en herinneringen. In LantarenVenster worden we vanavond ongetwijfeld emoties, ervaringen en herinneringen rijker.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster en heeft uitsluitend zitplaatsen (ongeplaceerd).