Friday 30 - 12 - 2022

Final Election Night

Met optredens van: Charlie & the Lesbians, Shaemless, Bat Eyes, The People’s Pleasure Grounds, Forbidden Wizzards & Lifeless Past

Traditiegetrouw sluiten Rotown en Bar3 het jaar een dag te vroeg af en dat doen we dit keer met The Final Election Night!

Op 30 december is het de laatste avond dat je kunt stemmen op de Left of the Dial 2023 Poll en mocht je nog twijfelen welke band jouw stem krijgt, kunnen de optredens van deze bands je misschien over de streep helpen:

Charlie & the lesbians is al jaren menig punkhol, poppodium en festival met de grond gelijk aan het maken met hun ongenuanceerde garage/(post)punk. Het viertal met Brabantse roots klinkt hard, venijnig en energiek, en dit is dan ook precies wat je van ze kan verwachten op het podium.

Forbidden Wizards staan bekend om hun hyperactieve punk-hits en idem optredens. De band bestaande uit broer en zus MacLean, en Ross op de drums is een gegarandeerde sloopkogel om de deur naar 2023 volledig mee open te breken.

The People’s Pleasure Grounds is het ‘nieuwe’ project van Jimmy de Kok, ook wel bekend als de percussie, synth en gitaarlegende van Iguana Death Cult en The Black Marble Selection. De zomerse sixties garagerock van deze band zal het zonnetje in Rotown laten schijnen tijdens deze koude avond.

Shaemless mag niet aan de avond ontbreken. De noisy post-punk van de band staat in het verlengde van The Birthday Party en The Stooges en de shows zorgen altijd voor een bezweet en dynamisch geheel, met pompende drums en smerige gitaren ten overvloed.

Lifeless Past komt de avond nog net wat duisterder maken, alsof het nog niet vroeg genoeg donker is. Deze dark wave/post-punk grijpt je en laat je niet meer los, als een koortsdroom waarin je niet kan stoppen met dansen. Het Nederlandse antwoord op Lebanon Hanover komt Rotterdam voor een tijdje in een donkere mist verhullen, en dan hebben we het niet over de rook van het vuurwerk van de volgende avond.

Bat Eyes komt vanuit het prachtige België over om de bezoekers van The Final Election even uit te laten puffen bij jaren 90 indierock. De band heeft laatst hun debuutalbum uitgebracht en die klinkt gewoonweg heerlijk. Voetjes van de vloer en niks meer aan doen!

Inderdaad, allemaal bands die al eens op Left of the Dial stonden en allemaal bands waar je dus op kunt stemmen. Speciaal voor de late beslissers staat er in Rotown een heuse stembus. Verder is het gewoon zoals altijd gezellig biertjes drinken, genieten van de bands, op het terras het jaar nog even doornemen en daarna tot in de vroege uurtjes afdansen op de beste indie/post-punk/rock-plaatjes.

LET OP!
Deze avond is gratis te bezoeken voor mensen die in het bezit zijn van een ticket voor Left of the Dial 2023. Je moet wel vooraf een (gratis) ticket bestellen. Kaarthouders hebben bericht hierover gehad via de mail. Nog geen ticket voor Left of the Dial, maar ben je wel van plan om te gaan? Koop dan nu je ticket en je krijgt van ons een code om een gratis kaartje voor The Final Election Night te bestellen!

NIET VERGETEN
The Final Election Night wordt gehost door het Rotterdamse muziekbedrijf Rock ‘n’ Roll Highschool, organisator van het dagprogramma van Left of the Dial. Rock ‘n’ Roll Highschool bestaat 20 jaar en dat vieren we deze avond, dus als je een van de medewerkers ziet, proost met ze op hun verjaardag!

Left of the Dial 2023 Poll
Heb je in de afgelopen jaren via Left of the Dial een band, of artiest leren kennen die je heel graag tijdens de volgende editie zou zien? Vul dan nu ONZE POLL in! In 2023 vindt de vijfde fysieke editie van Left of the Dial plaats en om dat  te vieren, willen we graag proberen om jullie lievelingsacts terug te halen.

Op www.leftofthedial.nl kun je kiezen uit een kleine 300 acts die op het festival hebben gestaan. Vul je top 3 in en wij gaan aan de slag om de meest gekozen artiesten terug te halen. Stem je met het e-mailadres waarmee je je Left of the Dial23-ticket hebt gekocht? Dan telt je stem volledig mee. Stemmen afkomstig van een ander mailadres, tellen voor de helft. Een prima reden dus om nu alvast een ticket voor Left of the Dial 2023 aan te schaffen, vinden wij!

De poll is tot 30 december geopend, wil je eerst nog alle bands beluisteren? Ga er dan maar even goed voor zitten, want daarvoor hebben we deze bijna 16 uur durende Spotify-lijst samengesteld.

🌪 Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel van te voren een Clubcard Ticket, vervolgens krijg je je e-ticket per mail die je (vanaf je telefoon) aan de deur laat scannen.